a

Digitalni marketing postao je sastavni dio marketinških aktivnosti u svim industrijama kako bi se privukli potencijalni klijenti, povećao promet i stvorili kvalitetni potencijalni klijenti.

Vrapčanska 2G, 10090 Zagreb, Hrvatska

+385996374050

tomislav@sofis-savjetovanje.hr

Oglašavanje na tražilicama i portalima

Kako oglašavanje na Googleu može pomoći u rastu brenda i same tvrtke?

Oglašavanje na Googleu, posebice putem Google Adsa, omogućuje brendu da dosegne veliku publiku putem rezultata pretraživanja i prikaznih oglasa. To može povećati vidljivost brenda ili same tvrtke i učiniti je lakše vidljivom potencijalnim kupcima.

Google Ads omogućuje tvrtkama i pojedinim brendovima da ciljaju svoje oglase na određenu publiku na temelju čimbenika kao što su lokacija, demografija i interesi. To može pomoći da se oglasi robne marke prikazuju najrelevantnijoj publici koja će najvjerojatnije izvršiti konverziju.

Google Ads pruža detaljnu analitiku i izvješćivanje, omogućujući praćenje izvedbe svojih oglasa i donošenje informiranih odluka o svojim naporima u oglašavanju.

Uključivanjem  različitih veza(sitelinks) na web-mjesto svoje tvrtke u svoje Google oglase, možete privući više prometa na svoju web-lokaciju, istaknuti trenutne akcije i zanimljivosti, te potencijalno povećati prodaju.

Postoji nekoliko faza kroz koje kupac obično prolazi prije nego što donese odluku o kupnji. Ove faze mogu varirati ovisno o složenosti proizvoda i potrebama kupca, ali često uključuju:

Svijest: Kupac postaje svjestan proizvoda ili usluge koju bi mogao trebati ili željeti.

Interes: Kupac izražava interes za proizvod ili uslugu i počinje istraživati više o njima na tražilici.

Evaluacija: Kupac ocjenjuje proizvod ili uslugu kako bi utvrdio zadovoljava li njihove potrebe i vrijedi li troška, te ga uspoređuje sa sličnim proizvodima ili uslugama.

Odluka: Kupac donosi odluku o kupnji proizvoda ili usluge.

U svim navedenim fazama možemo potencijalnim kupcima prikazati naš proizvod ili uslugu. Ovisno o fazi, mi kreiramo prijedlog oglašavanja koji sadrži glavne smjernice kome i kada će se oglas prikazivati.

Općenito, vaši će oglasi biti vidljivi svima koji ispunjavaju kriterije ciljanja koje ste naveli i upotrebljavaju uređaj koji je kompatibilan s Google Adsom. To može uključivati ​​ljude koji koriste Google pretraživanje, Google karte, YouTube i druge web-lokacije i aplikacije koje prikazuju Google Ads. Također je moguće neke od oglasa prikazati posjetiteljima konkurentskih stranica dok pretražuju različite stranice druge ili iste tematike.

Pročitajte više o glavnim kanalima putem kojih možemo vaš proizvod ili uslugu ponuditi potencijalnim kupcima:

PRETRAŽIVAČKA MREŽA

OGLAŠIVAČKI RAČUN: Za oglašavanje na Google pretraživanju, prvi korak je registracija za Google Ads račun. Ako već imate postavljen Google Ads račun, onda ćete nas ovlastiti za upravljanje vašim oglašivačkim računom. Ako nemate napravljen oglašivački račun, onda ga morate kreirati i postaviti osnovne informacije o svojoj tvrtki, kao što je URL vaše web stranice,  kategorija djelatnosti, način plaćanja i podatke za izradu računa. Nakon što vam odobre račun, pristupamo kreiranju prve kampanje. Postoje i druge mogućnosti, ali svakako preporučamo da izradite vlastiti oglašivački račun koji ostaje vama u trajno vlasništvo, ukoliko u budućnosti želite promijeniti partnera za oglašavanje.

DEFINIRANJE PUBLIKE I KLJUČNIH RIJEČI: Prije nego što kreiramo same oglase, moramo zajedno definirati vašu ciljanu publiku sukladno proizvodima ili uslugama koje želite ponuditi. To će vam pomoći da suzite svoj upit za pretraživanje i odlučite koje ključne riječi ciljati. Osim po pretraživanjima ključnih riječi, željena publika se može kreirati prema spolu, dobi, geografskom položaju, interesima, te prethodnim posjetima vašoj web stranici ili konkurentskim stranicama.

IZRADA OGLASA: Nakon što zajedno odredimo vašu ciljanu publiku, pristupamo izradi oglasa. Mi predlažemo format i tekstove oglasa, istražujemo ključne riječi i oglase konkurencije za ključne riječi koje želite ciljati. Nakon toga vam možemo dati okvirne izračune cijene prikazivanja oglasa za ciljane ključne riječi.

DEFINIRANJE TROŠKOVA:  Za prikaz vaših tekstualnih oglasa imamo opcije plaćanja po kliku (CPC) ili cijenu po tisuću pojavljivanja (CPM). Također možete odabrati dnevni i/ili mjesečni  proračun kako biste bili sigurni da nećete prekoračiti ograničenje potrošnje. Mi predlažemo dinamiku i budgete, a nakon što nam vi odobrite određeni budget, mi pokrećemo prikazivanje prethodno odobrenih oglasa.

PROVEDBA I ANALIZA KAMPANJE:   Nakon pokretanja kampanje, mi pratimo funkcioniranje kampanje, prilagođavamo postojeće oglase i budgete sukladno konkurenciji i vašim ciljevima. Po završetku kampanje, šaljemo vam izvješće o uspješnosti ostvarenja ciljeva koje smo definirali na početku. 

PRIKAZIVAČKA MREŽA

OGLAŠIVAČKI RAČUN: Za oglašavanje na Google pretraživačkoj mreži, prvi korak je registracija za Google Ads račun. Ako već imate postavljen Google Ads račun, onda ćete nas ovlastiti za upravljanje vašim oglašivačkim računom. Ako nemate napravljen oglašivački račun, onda ga možete sami ili uz našu pomoć kreirati i postaviti osnovne informacije o svojoj tvrtki, kao što je URL vaše web stranice,  kategorija djelatnosti, način plaćanja i podatke za izradu računa. Nakon što vam odobre račun, pristupamo kreiranju prve kampanje. Postoje i druge mogućnosti, ali svakako preporučamo da izradite vlastiti oglašivački račun koji ostaje vama u trajno vlasništvo, ukoliko u budućnosti želite promijeniti partnera za oglašavanje.

GDJE ĆE SE OGLASI PRIKAZIVATI?  Google Prikazivačka mreža (GDN) skup je web-mjesta—uključujući određena Googleova web-mjesta kao što su Youtube, Gmail, Blogger —koje prikazuju AdWords oglase. Pomoću GDN-a možemo postaviti prikazne(vizualne) oglase i odabrati gdje će se prikazivati, kao što su određene web stranice(npr jutanji.hr ili njuškalo.hr) ili vrste web stranica, teme ili publika. Sigurno ste se susreli i tom vrstom oglasa unutar aplikacija ili igrica na mobilnim uređajima. Prikazni oglasi dolaze u mnogim veličinama i formatima i mogu uključivati ​​tekst, slike, videozapise ili bogate medije. Mogu biti kombinacija teksta i fotografija koje Google kombinira ili mogu biti u formi gotovog prikaznog oglasa koji na sebi već ima sve ključne poruke.

PROVEDBA I ANALIZA USPJEŠNOSTI KAMPANJE:   Nakon pokretanja kampanje, mi pratimo funkcioniranje kampanje, prilagođavamo postojeće oglase i budgete sukladno konkurenciji i vašim ciljevima. Po završetku kampanje, šaljemo vam izvješće o uspješnosti ostvarenja ciljeva koje smo definirali na početku. 

Želite saznati kako vam možemo pomoći da vaš brend bude prepoznatljiviji?

Uspješne suradnje…